Το Περιβάλλον ειναι ο Ναός μας
Αλυτρωτος Ανθρωπος
1356 αναγνώστες
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007
13:15

" Ποιμενες ησαν εν τη χωρα τη αυτη αγραυλουντες και φυλασσοντες φυλακας της νυκτος επι την ποιμνην αυτων ".  Κατα Λουκαν ( Β , 8 )

Μια γραφικη  , βουκολικη σκηνη περιεχει μια σημαντικη αλληγορια  : Η εικονα του βοσκου ειναι συμβολο της προισπαθειας να συγκεντρωσει κανεις τις σκεψεις του. Να τις περιορισει σε ασφαλη χωρο , οπου θα μπορει να τις επιτηρει με αγρυπνο ματι.   Ο βοσκος ειναι λοιπον ο εσωτερικος φυλακας του νου ,που εργο του ειναι να προσεχει ολες τις σκεψεις και να διατηρει τον εσωτερικο κοσμο σε ταξη και αρμονια.

" Η εσωτερικη μας ζωη συχνα ειναι διασαλευμενη και χαοτικη ` ανερματιστες σκεψεις ονειροπολησεις και τυχαιοι συνειρμοι , συχνα χρωματισμενοι με αρνητικα συναισθηματα ,μαινονται ανεξελεγκτα , δημιουργωντας ψευτικες φοβιες , αναχαιτιζοντας την αμοιβαια μας σχεση με τη ζωη και παραποιωντας τις σχεσεις μας με τους συνανθρωπους μας."  R. Temple

Κοιταξτε το αμοιρο θυμα στην φωτογραφια . Κοιταξτε και το χαοτικο κοσμο γυρω ,ειναι μια αντανακλαση του ανησυχου νου του αλυτρωτου ανθρωπου. Αντικρυστε τον Δημιο της μικρης μελισσας ,ναι ειναι ο μηχανικος ανθρωπος .

Μια ευκολα αποδεκτη αληθεια , ειναι κατω απο το κατωφλι , μιας συνειδησης που συντηρειται απο υποκειμενικες αξιες .Απο ολα αυτα που επιτρεπονται στο κοσμο της σκεψης αλλα οχι και στο κοσμο της πραγματικοτητας.

Το μελισσι αποσυντονισμενο απο τις βιαιες ενεργιες μας απορριπτει τον δρομο της εικονικης πραγματικοτητας , προτιμαει την αιωνια ξεκουραση.

Τωρα που ανατελλει ο ηλιος της αυτοματοποιησης.

" Το τελος και η αρχη δεν ειναι παρα ονειρα, το πνευμα παραμενει αγεννητο, αθανατο και απαραλλαχτο".   Πλατωνος, Πολιτεια.

Και  η μελισσουλα φωναξε " Ευτυχως ! "

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
3 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Οι Θειοι Αριθμοι Συνιστουν
Εναν Απροσιτο Συμφωνικο Ιστο
Ενα Συμπαν Απο Αγνες Ωδες
Μια Μοναδικη Μυθωδης ΟντοτηταΜοναδικοτητες
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι