Το Περιβάλλον ειναι ο Ναός μας
Τουριστικο Φερετρο
1574 αναγνώστες
Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012
22:17

 Λενε πως οι Φραγκοι εχουν προνοησει για το μελλον της Ελλαδας και την προοριζουν για τουριστικο θερετρο της Ευρωπης.

Αλλα αυτοι απο οτι φαινεται τελικως θα εννοουν τουριστικο φερετρο.

 

 

Το καλυτερο σεναριο λοιπον για την Ελλαδα θα εχει πολλες ομοιοτητες με την ιστορια της Δημητσανας.

Μια κοντη ιστορια, αλλα γεματη απο γνησια Ελλαδα.

Το αλλοτε εμπορικο κεντρο της  Γορτυνιας που καποτε εσφυζε απο ζωη ,πνιγηκε στην ληθη.

Τα θεορατα ρολλα των καταστηματων της  ,τωρα στεκουν στην θεση τους σκουριασμενα και σαραβαλιασμενα , μονο και μονο για να θυμιζουν κατι απο τις  ενδοξες μερες , μιας αλλης ζωης ,εντελως ξεχασμενης...

Βεβαιως , με τα λεφτα των Φραγκων εγιναν τοσα πολλα ξενοδοχεια εκει περα . Μια μινι κοσμογονια επιτελεστηκε. Ομως αυτες οι μασκαρατες δεν ταιριαζουν σε αυτο τον τοπο. Τον ντροπιαζουν.

Οι λιγοι κατοικοι που δεν εγκατελειψαν αυτο τον τοπο εζησαν μια διαφορετικη ζωη . Συμβιβαστηκαν σιγα-σιγα με την ερημωση του χωρου.

Τωρα πρεπει να συμβιβαστουν και με την βεβηλωση του τοπου τους, για να επιβιωσουν...Πρωτα λοιπον οι Ελληνες λεηλατησαν την ψυχη της πατριδα τους κι επειτα ηρθαν οι ξενοι.

 

 

 

Εγκύκλιος διαταγή 
προς απάσας τας αρχάς του Κράτους, 
Νομαρχίας και Δημάρχους, 
της υπ’ εμέ Αστυνομικής Περιφερείας 
της πόλεως Δημητσάνας.

 


Άρθρο 1ον
Παρακαλούνται πάντες και πάσαι όπως μεθαύριον Πέμπτην 6ην Δεκεμβρίου ε.ε κατά την πανηγυρικήν εορτήν του Αγίου Νικολάου, και επί τη εσχάτη ευκαιρία της συγκεντρώσεως των ξένων, οι κάτοικοι της δικαιοδοσίας μου εκτελέσωσι γενική καθαριότητα των δρόμων της εγχωρίου ταύτης...κωμοπόλεως.
Άρθρο 2ον
Να ενώσωσι διά στερεών αλύσεων τους κύνας και τους σκύλους και άπαντα τα κακοποιά στοιχεία τα τυχόν δυνάμενα να προσβάλωσι την εγχώριον αιδώ.
Άρθρο 3ον
Να θέσωσι φίμωτρα ανά τα στόματα των φωνασκούντων ζώων και κτηνών, διαφόρων καταγωγών, γένους και φύσεως ή και ανθρωπογονέων ακαταλλήλου συμπεριφοράς εις ξένους κατά την επιτελούμενην ενθάδε πανήγυριν.
Άρθρο 4ον
Να εμποδιστούν βία το γκάρισμα των όνων και των μουλαριών, το χλιμίντρισμα των ίππων και των γαλών, δηλαδή των κατσουλιών.
Άρθρο 5ον
Όσοι νομίζουν πως είναι αυγοπώλαι, φαρμακοπώλαι, οινοπώλαι, σιδηροπώλαι, λαχανοπώλαι, οπωροπώλαι, εστιάτορες μη εξαιρουμένων των γνωστών εν γένει εμπορευομένων. Να τηρήσουν άκρα κάθαρσιν, αρίστην ποιότητα και να σκευάσουν δικαιοστάσιον των ζηγαριών των, των σταθμών και μέτρων, προς τα συμφέροντα της υπηρεσίας. Οι παραβάται της διατάξεως ταύτης θα τιμωρηθώσι κατά το άρθρο 272 της Αστυνομικής ταύτης διατάξεως και του Ποινικού νόμου άρθρον 272, περί βλάβης ηθών και τιμής.
Άρθρο 6ον
Όσοι παρ εμού οφθώσι και των οργάνων μου εργολαβούντες άρρενες μετά θηλέων θέλουσι ραβδισθεί ανελλιπώς εν τω κρατητηρίω.
Άρθρο 7ον
Απαγορεύεται η διέλευσις ανθρώπων και κτηνών προς αποφυγήν καταπάτησιν παίδων ως και ρυτήρως ελαύνοντος πόδας των κτηνών, και ως λόγου χάριν άρρενα τινά σπέυδοντα ψιτ, ψιτ, ψιτ, όπισθεν θηλέου τινός ούτινος οι πόδες ηστόχησαν και καταπάτησαν την εσθήτα του ποδός ταύτης, και ας είναι άλλην ημέραν θα εξετάσω και δια το σπουδαίον τούτο ζήτημα. Και δια να είμεθα εντάξει οι παραβάται θα διώκονται βάσει του άρθρου 1072 ως Ποινικού Νόμου.
Άρθρο 8ον
Το κλείσιμο των καταστημάτων κανονίζω, πλην λεσχών, την δύσιν του ηλίου, των οινοπωλείων την 11ην της νυκτός των δε θεαμάτων την 12ην μεταμεσονύκτιον, πλην του δημοσίου θεάματος της καραγκιοζαρίας, την πρωίαν περί το λυκαυγές, τουτέστιν άμα τη εμφανίσει του ηλίου εις την γην των κοινοτήτων. Και αυτό, διότι θα παρίσταται ο υποφαινόμενος εν μεγάλη στολή και παρασημοφορία.
Άρθρο 9ον
Απαγορεύονται αι σεισμικαί δονεις προς αποφυγήν καταπλήξεως του λαού και χάρις τηρήσεως αναψυχής.
Άρθρο 10ον
Απαγορεύεται ενώπιων ξένων η μαγκουροφορία, ο πυροβολισμός δια διμούτσουνης, το απότομο βήξιμον, η εκκάθαρισις ρινών, επιτρεπομένου τούτου εν απομεμακρυσμένη συνοικία και περί λύχνων το φως, όπως έλεγον οι παππούδες μας.
Άρθρον 11ον
Απαγορεύεται το συνομιλείν εντός του λουτήρος με πρόσωπα εις άλλους λουτήρας, ως και το τάραγμα των υδάτων δι’ αερίων (αφροδοκρουσιών).
Άρθρο 12ον
Απαγορεύεται κατά το ουρείν το παίξιμο του κρέατος.
Άρθρο τελευταίον
Περί μεσημβρίας μεγάλη παράκλησις προς απομάκρυνσιν πάσης ασθενείας ζώων, ανθρώπων, γυναικών, περονόσπορον, ποδάγρας κλπ.

Εν Δημητσάνη τη 3η . 12. 1883
Ο Αστυνομικός Διοικητής
ΕΜΜ. ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ
Υπενοματάρχης 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

04/03 21:24  GIASEMI
http://youtu.be/8kNwvIEQsg0 στα πλαίσια του κινήματος δεν πληρώνω και τα συναφή ! :)
06/03 22:34  geokalp
ακόμα μια εξαιρετική μουσική επιλογή
07/03 17:06  zyzzx
Γεια σου GIASEMI

http://youtu.be/Bc9_eslt6WY
07/03 17:09  zyzzx
geokalp στο επομενο αρθρο θα υπαρχει μια ακομα αγαπημενη επιλογη , και στην αφιερωνω προκαταβολικως
07/03 19:49  GIASEMI
"το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το ελληνο~ελληνικό " Χάρυ Κ.
07/03 19:50  GIASEMI
http://youtu.be/yiSlM9xa1rU παιδί μου...

Σχετικά με το blog
Οι Θειοι Αριθμοι Συνιστουν
Εναν Απροσιτο Συμφωνικο Ιστο
Ενα Συμπαν Απο Αγνες Ωδες
Μια Μοναδικη Μυθωδης ΟντοτηταΜοναδικοτητες
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι