Το Περιβάλλον ειναι ο Ναός μας
Η Αποσιωπηση
694 αναγνώστες
Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016
10:05

Χιλιάδες , μυριάδες λέξεις και προτάσεις , σελίδες και παράγραφοι, τόνοι ατέλειωτοι από χαρτί καταναλώνονται για την καθημερινή μας ενημέρωση.

Εκατομμύρια μυαλά στιβονται καθημερινώς επάνω στον τετραγωνισμένο χαρτοπολτό για να αποκαλύψουν τον άγνωστο κόσμο των ειδήσεων στον κοσμάκη.

Όμως , όπως είναι γνωστό , τα σπουδαιότερα νέα αποκρύπτονται.

Γιατί σπαταλαε χρόνο και χρήμα διαβάζοντας όλα αυτά τα κατεβατά από ενορχηστρωμένες αποσιωπήσεις. Τι είναι γοητευτικότερο και αποδοτικότερο από το μαγείρεμα των νέων της ημέρας. Τα κέρδη έρχονται από την αποσιώπηση τελικώς και όχι από την ενημέρωση. 

Το κέρδος δίνει φτερά σε όλες τις καθημερινές δημοσιεύσεις . Η αποσιώπηση φέρνει τα κέρδη. Το κέρδος είναι η ατμομηχανή των ειδήσεων . Η αποσιώπηση είναι ο Παρθενωνας της ενημέρωσης.

Υπάρχουν και ηλεκτρονικά μέσα τα οποία δεν χρησιμοποιούν χαρτί , είναι καθαρά. Είναι γοητευτικές οι οθόνες των ειδήσεων . Όμως ελκυστικότερη είναι η αποσιώπηση.

Όσοι μιλούν για διαφθορά στην ενημέρωση , μάλλον δεν έχουν εμβαθύνει στην έννοια της αποσιωπησης. Η διαφθορά απλά δεν υπάρχει και επιπλέον δεν λειτουργεί  εκεί όπου επικρατεί η αποσιώπηση.

Η πραγματικότητα έχει πολλές όψεις και η περισσότερο επικερδής είναι η αποσιώπηση.

Αφήνουν ίχνη τα ηλεκτρονικά μέσα , πατάνε πάνω στις καρδιές μας. Πάνω στις αγνές ψυχές των παιδιών και εμείς το αποσιωπούμε. Μπορείς να μυρίσεις στον μολυσμένο αέρα της πρωτεύουσας όλη την σαπίλα της αποσιώπησης . Έχουν συγκεντρωθεί βουνά αποσιωπησης σε κάθε μια γειτονιά . Σκιάζουν ακόμα και αυτόν τον ίδιο τον ήλιο.

Σαν μαστουρωμένοι παμπουινοι ένα σωρό απο πολίτες σφίγγουν στα ιδρωμένα χέρια τους τα νέα της ημέρας. Ξεδιψανε με κουτσομπολιά και αποσιώπηση.

Η γλυκύτητα της αποσιώπησης είναι συλλεκτικη.

Η πηγή της ωραιότητας είναι μια και μοναδική , η αποσιώπηση.

Έτσι ωραία να συντάξουμε τις προτάσεις και να τοποθετήσουμε τις παραγράφους σε όμορφες κολωνιτσες.

-Ναι , και πόσες λέξεις είπε να γράψουμε ο συντάκτης , νατο είναι έτοιμο !

Μαθαμε καλά το μάθημα της αποσιώπησης.

Μας έγινε δεύτερη φύση, η οποία τελικώς έγινε πρώτη. 

Αποσιωπούμε τα πάντα όταν η τιμή είναι καλή.

Βρίσκουμε την διαφθορά μόνο στις ειδήσεις που τυπώνονται και όχι στην αποσιώπηση.

Το αστείο είναι πως ο καρνάβαλος της αποσιώπησης έχει ανεβεί ψηλά και φαίνεται απο όλες τις μεριές , όπου και να ρίξεις το βλέμμα σου θα πέσει πάνω του. Κι όμως θεωρούμε πως μπορούμε να αποσιωπήσουμε την αποσιώπηση. Βεβαίως, υπάρχουν άπειρες θεωρίες επιστημονικές και μη οι οποίες κατεργάζονται το θέμα.

 

Διαβάζεται άραγε η εφημερίδα της αποσιώπησης απο κανένα η όχι. Έχει πρόσβαση απο το γκουγκλ η απο κάποια άλλη σελίδα αναφοράς ;

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Οι Θειοι Αριθμοι Συνιστουν
Εναν Απροσιτο Συμφωνικο Ιστο
Ενα Συμπαν Απο Αγνες Ωδες
Μια Μοναδικη Μυθωδης ΟντοτηταΜοναδικοτητες
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι