Το Περιβάλλον ειναι ο Ναός μας
Αγρια Τουλιπα
1251 αναγνώστες
Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018
16:37

Η καρδιά του βουνού . Είναι το μέρος . Εκεί νιώθει ο άνθρωπος όλο το μεγαλείο της φύσης . Δεν είναι πάντοτε εύκολο να βρούμε την καρδιά του βουνού . Όμως υπάρχει . Πάντοτε πρέπει να ψάχνουμε για να την ανακαλύψουμε. Ποτέ δεν πρέπει να πιστέψουμε πως δεν υπάρχει . Κάθε βουνό έχει απο μια. Ίσως μάλιστα να είναι άφαντη . Μπορεί να φωλιάζει ακόμα και μέσα στην θάλασσα όταν το βουνό είναι επάνω στην παραλία.

Ποτέ δεν πρέπει να λησμονούμε την καρδιά του βουνού . Αυτή είναι το βάλσαμο κάθε ζωντανού οργανισμού . Ο χτύπος της καρδιάς είναι αυτός ο οποίος δίνει την ζωή. Θαπρεπε πάντοτε να είμαστε έστω και με τον νου μας εκει . Μέσα στην καρδιά του βουνού. Αναζωογονείται ο άνθρωπος . Αλαφραινει η ψυχή απο τα βάρη της.

Όλη η πλάση έχει τα βλέμματα στραμμένα προς τα εκει .Ο παντοκράτορας ήλιος δακρύζει απο βαθιά συγκίνηση μπρος σε αυτό το μεγαλείο. Θα πρέπει να γνωρίσουμε όλες αυτές τις καρδιές ξεχωριστά , κάθε μια χτυπά στο δικό της ρυθμό . Όλες είναι το ίδιο ζεστές και αγαπητές .Σαν την καρδιά της θάλασσας που χτυπά αδιάκοπα τον αβυσσαλέο ρυθμό της και περιβάλλει την γη με θερμή αστέρων. Περιβάλλουν κι αυτά τον άνθρωπο με αίσθηματα απεραντοσύνης και αγαλλίασης .

Είναι όμως και άλλου η καρδιά . Έχει κι ο άνθρωπος καρδιά , όπως τα βουνά , κρυμμένη καλά. Έχει διαφορετικές ιδιότητες και συνήθειες , χτυπάει εντελώς διαφορετικά . Θα πρέπει να προσέξουμε όλες τις παραδοξότητες της ανθρώπινης καρδιάς. Να έρθουμε όσο πιο κοντά μπορούμε σε αυτές τις ιδιοτροπίες ,και τις ιδιαίτερες συνθήκες οι οποίες της προσδιδουν έναν εντελώς πρότυπο χαρακτήρα. Δεν είναι τόσο έυκολο να προσεγγίσουμε στον μυστικό κόσμο , τον θαυματουργό . Την ασύλληπτη ομορφιά της ανθρώπινης καρδιάς δεν την νιώθουμε γιατί μας έχει γίνει συνήθεια , βίωμα , ρουτίνα. Όμως έχει δυνατότητες τόσο μεγάλες . Γι αυτό θαπρεπε να παρατηρούμε με ευλάβεια τα θαύματα τα οποία γεννιωνται καθημερινά μέσα απο τον μυστικό κόσμο της ανθρώπινης καρδιάς.

Όπως κι εγώ συνάντησα έντελως απροσδόκητα τα ίχνη των θαυμάτων της . Και έβαλα στην άκρη όλα τα υπέροχα βουνά και θάλασσες που συνάντησα. 

Ένα τόσο δα λουλουδάκι , τρεις λιλιπούτειες άγριες τουλίπες, κατακόκκινες και φυτρωμένες κάτω απο τα τείχη του Μανιατικου κάστρου , μου θύμισαν τον υπερφυσικό κόσμο της ανθρώπινης καρδιάς.  Σταλαγματιες αίματος απο ήρωες φύτρωσαν εκεί χάμω . Τρεις σταλαγματιες έπεσαν μέσα απο την καρδιά του Μανιατη και τρεις όλοκόκκινες άγριες τουλίπες γεννήθηκαν στο βαρυκόκκαλο βουνο. Θαύμα είναι στα αλήθεια . Γιατί ολόγυρα στα βουνά καμία άλλη άγρια τουλίπα δεν εντόπισα . Μόνο εκει , κάτω απο τον καλοδουλεμένο Πύργο του κάστρου βρέθηκε αυτό το υπέροχο λουλούδι. 

Δεν δίστασα να πιστέψω αυτό που ήρθε πρώτο στο μυαλό μου. Πως αυτή η τριάδα των υπέροχων λουλουδιών ανηκε κάποτε σε μια ανθρώπινη καρδιά , ενός Έλληνα ήρωα . Έναν αγνό αγωνιστή πατριώτη , που ήξερε να αγαπά αληθινά τον τόπο του , και τον φύλαγε απο το κακό σαν τον άγιο Γεώργιο. 

Ποσό κοντά στο θαύμα είμαστε κάθε φορά , ποσό κοντά είμαστε .

Η άγρια τουλιπα είναι εκει , κάτω απο το κάστρο για να μας θυμίζει πως τα ιδανικά ενός λαού ,ενός έθνους έχουν ανεκτίμητη αξία και πως χωρίς αυτά οι άνθρωποι παύουν να υπάρχουν . Οι καρδιές στεγνώνουν , ατροφούν και εξαερωνονται .

 

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Οι Θειοι Αριθμοι Συνιστουν
Εναν Απροσιτο Συμφωνικο Ιστο
Ενα Συμπαν Απο Αγνες Ωδες
Μια Μοναδικη Μυθωδης ΟντοτηταΜοναδικοτητες
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι