Το Περιβάλλον ειναι ο Ναός μας
Τρελο Μεθυσι
1581 αναγνώστες
Σάββατο, 27 Απριλίου 2019
16:41

 

 

Περπατώντας στον Λυκαβηττό και παρατηρώντας τριγύρω τα όμορφα και πολύχρωμα αγριολούλουδα ξεπήδησαν  αυθόρμητα  δυο λέξεις μεσα απο το μυαλό μου.

Τρελό μεθύσι ! 

Ναι είναι σαν να βρίσκεται σε ένα τρελό μεθύσι όλο αυτό το πολύχρωμο, μικρό λοφάκι .

Όλα τα βουνά  και οι κάμποι της Ελλάδας ντύθηκαν τα γιορτινά τους και γιορτάζουν τον ερχομό της ’νοιξης . 

Εάν δεχτούμε πως ο άνθρωπος ακολουθεί πιστά τους κανόνες της φύσης τότε επιβάλλεται  το γλεντοκοπι δια νόμου.

Ένα τρελό μεθύσι λοιπόν πρέπει να είναι απαραίτητο και για την υγεία και την γαλήνη της ψυχής του ανθρώπου . Μόνο το άγριο ξεφάντωμα μπορεί να κάνει καλά της πληγές τις οποίες άνοιξε η αδίστακτη και βάναυση συμπεριφοράς της ψυχρής και ανούσιας λογικης.

Χωρίς το τυφλό μεθύσι της ψυχής το αποθέματα του πνεύματος στερεύουν , αυξάνεται  η πνευματική αδιαφορία και ο αποπροσανατολισμός .

Οδηγός του πνεύματος και της ψυχής συμβαίνει να είναι η ιεροτελεστία της ’νοιξης. Όλες οι ιεροτελεστίες τις οποίες εφεύρε ο άνθρωπος στηρίζονται σε μια βασική και καθαρή πραγματικότητα την οποία βιώνουμε με εκστατική διάθεση κάθε ’νοιξη.

Προσοχή εδώ δεν μιλάμε για καθαρή ιδέα αλλά για διαυγέστατη πραγματικότητα.

Η Γκρέτα μιλώντας στην Ευρωβουλή ήρθε αντιμέτωπη με όλο το παγωμένο πνεύμα των υψιστων Ευρωβουλευτών και έλιωσε η καρδιά της σαν ένα απο τα κυβάκια πάγου τα οποία κολυμπούν μέσα στα κρυστάλλινα ποτήρια τους και έγινε ένα με τα  μελόχρωμα ποτά τους.

Αλλά ως ποτέ θα θυσιάζονται τα ελεύθερα πνεύματα γι αυτό τον πολύτιμο σκοπό ;

Γιατί ένα νοήμων ον να απαιτεί και να εκλιπαρεί να δείξουμε τον λογικό και απαραίτητο σεβασμό στο περιβάλλον . Όταν αυτός ο απαραίτητος για την σωστή τελετουργία της φύσης σεβασμός δεν είναι ακόμα αυτονόητη αλήθεια .

Μεσα στο τρελό  μεθύσι της φύσης  ο άνθρωπος φαίνεται πως παραλογίζεται και τελικως ακολουθεί δρόμους τους οποίους χαράζει στα τυφλά , συνήθως χωρίς καθόλου σκέψη. Εκει φαίνεται και πως το υποσυνείδητο του ανθρώπου δεν δείχνει να ακολουθεί αυθόρμητα τον βασικότερο κανόνα επιβίωσης.

Έτσι αυτό το οποίο μας μένει είναι ο σωστός προγραμματισμός της τεχνητής νοημοσύνης , έτσι ώστε ο απαραίτητος σεβασμός να παραμένει απρόσβλητος απο τις εξτρεμιστικές διαθέσεις του ανθρώπου...

Για όλους όσους έχουν ποτιστεί μέχρι τα βαθη της ψυχής τους  απο το φως , το χρωμα , την μουσική της φύσης , και μπορούν να κρατήσουν τα λογικά τους μέσα στο τρελό μεθύσι της . Για όλους αυτούς υπάρχει η ανταμοιβή της αληθινής ζωής . Γιατί τίποτα φτιαχτό απο τον ανθρωπο δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κάλλος και την χρησιμότητα έστω κι  ενός μικρού αγριολούλουδο.

Ο ναός μας καίγεται και εμείς βρισκόμαστε μέσα του . 

Δεν θυσιαζόμαστε για καποιο ιερό σκοπό αλλά απλά ακολουθούμε τις επιταγές του μεθυσμένου απο το Ανοιξιάτικο αεράκι θυμικού μας.

«Πανικοβληθείτε σαν να καίγεται το σπίτι σας «. Γκρέτα Τουνμπεργκ

Το προσωπάκι της Γκρέτα θυμιζει  φατσουλες emoji . Και το αχαρο ακροατήριο την χειροκροταει απαθεστατο. Η φωνή της ψυχής της πνίγεται μέσα στον ορυμαγδό των πανηγυρισμων της καθημερινοτητας  .

Ποιος ο λόγος ανησυχίας , τι κι αν καίγεται ένα απο τα σπίτια μας . Είμαστε συνηθισμένοι στην καταστροφή . Δυο παγκόσμιοι  πολέμοι κατέστρεψαν την Ευρώπη χωρίς λόγο, κι όμως την ξανα χτίσαμε ξανα και ξανα . Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας λοιπον.

Ας αφήσουμε το σπίτι μας να χαθεί  στην φωτιά δεν υπάρχει λόγος να ταραξουμε την ενισχυμενη με τις ουσιες νιρβανα μας. 

Εξομοιώνουν οι περισσότεροι απο εμάς τα αχρονα έργα της φύσης με τα φθαρτά έργα του ανθρώπου.

Εύκολο να γίνει αυτό όταν βρισκόμαστε συνέχεια σε ένα συγχυτικο ντελίριο το οποίο αμβλύνει την λογική μας κατά το δοκούν . Και το αληθινό σύνολο των σκέψεων μας αποτυπωνεται στην απαθεστατη συμπεριφορά μας.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας , όλα αυτά τα οποία μας υπενθυμίζει η Γκρέτα είναι απλά καθαρές ιδέες και δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα . 

Την ώρα αυτή ακόμα και  η ψυχρή λογική έχει χάσει τα λόγικα της. 

Κι εμείς συνεχίζουμε το απεχθές έργο της ανθρωποκεντρικής μόχλευσης μέσα στο σκοτάδι του μεθυσμένου μυαλού μας 

Όμως, όσο μεθυσμένοι κι αν είμαστε απο την ομορφιά της γήινης ζωής , συνεχώς στοιχειώνει τα όνειρα μας η ανάλαφρη σαν φάντασμα συνηθεια της φύσης να γεννάει παντοτινά κι αθάνατα δημιουργήματα...

Αυτη την ιδια ωρα η Γκρετα συνανταει τους αρχηγους των Αγγλικων  κομματων εκτος της πρωθυπουργου . Αυτη δεν δεχτηκε να δωσει σημασια σε τετοιυ ειδους θεματα. Αυτο ειναι ενα αλλο σημαντικο δειγμα σοβαρης αδιαφοριας. 

Αυριο οπως και σημερα θα ειναι το ιδιο σαν χθες.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Οι Θειοι Αριθμοι Συνιστουν
Εναν Απροσιτο Συμφωνικο Ιστο
Ενα Συμπαν Απο Αγνες Ωδες
Μια Μοναδικη Μυθωδης ΟντοτηταΜοναδικοτητες
Αναζήτηση
Προηγούμενα ’ρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι