Το Περιβάλλον ειναι ο Ναός μας
Κρατατε Αποστασεις
1501 αναγνώστες
Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008
14:07

"Οταν η ζωη μας ειναι ζωη μετανοιας, ζωη ασκησεως και νηψεως, κοπου, πονου, υπομονης, τοτε ειναι ζωη σταυροαναστασιμη.

Στεφανωνεται με θεια παρακληση μυστικη, με καλλος ουρανιας αληθειας και ησυχιας. Καθε μας ωρα ειναι μια θυσια, καθε δοκιμασια ειναι και μια ευλογια, γι αυτο μενομε παντοτε ειρηνικοι και ευγνωμονες.

Ο σταυροαναστασιμος χριστιανος φιλοκαλει ασκουμενος, γινεται ολος πληγη, γινεται ολος πηγη αγαλλιασεως. Ζει τη Μεγαλη Παρασκευη και την Ανασταση την ιδια ωρα."

 

Γιατι περα απο αυτα που πιστευουμε υπαρχουν ακομα Χριστιανοι επι της Γης που ειναι ολοζωντανοι. Πιστευοντας παντοτε πως ο εσωτερικος κοσμος του ανθρωπου υπαρχει και ζει με τις ανθρωπινες αξιες,  απολυτα αρμονικα.

Αυτο που περιμενουμε ολοι μας πιστευω. Ειναι ,αυτος ο παντοδυναμος εαυτος να αναδυθει απο τα βαθη της κτισεως, και της ψυχης μας ,εδω επανω στη Γη. Με ολη την ολολαμπρη παρουσια του, την μοναδικη ενδυμασια που αρμοζει σε ολους εμας που ανηκουμε στο ομορφο αυτο πλανητη,το καταφυγιο των πιο γλυκων ονειρων.

 

                                     

Το αρχαιο Ελληνικο πνευμα, αυτο που μας προσφερει την διαυγεστερη προβολη του κοσμου των ιδεων, εδω στη Γη. Πιστευει εδω και αιωνες πως αυτη η στενη σχεση, η πρωτου βαθμου συγγενεια μας με τον κοσμο των ιδεων, δεν ειναι απλη συμπτωση, αλλα η αρχη της αναστασης του ανθρωπου.

Η ανεκτιμητη αγαπη του νου, η τιμημενη αγαπη, θα μπορουσε να μεταμορφωσει τον ανθρωπο . Ετσι ωστε  ο κοσμος των ιδεων, το καλλος , να ενωθει με τον  ανθρωπο και να περπατησει  εδω επανω στη Γη.

Κρατωντας αποστασεις απο τον θανατο , κρατατε αποστασεις απο την ζωη.

 Αυτη την ζωη που ο πολιτισμος μας εδω και χιλιετιες συγκεντρωσε με τον δυνατοτερο και διαυγεστερο φακο του . Την ζωη που ποθουμε διακαως να αναστηθει μεσα απο τις καρδιες μας ,και να γινει ενα με εμας σε αυτη την γη. Την ανασταση του ανθρωπου, επιτελους να γιορτασουμε . Το ενα να γινει ολον  ξανα.

                                               

Αξιολογήστε το άρθρο 
3 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Οι Θειοι Αριθμοι Συνιστουν
Εναν Απροσιτο Συμφωνικο Ιστο
Ενα Συμπαν Απο Αγνες Ωδες
Μια Μοναδικη Μυθωδης ΟντοτηταΜοναδικοτητες
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
Σύνδεσμοι